Günümüz sanayi toplumlarının enerji girdileri büyük oranda fosil yakıtlara dayanmaktadır. Fosil yakıtlardan kaynaklanan enerji ve çevre sorunlarının ön plana çıkması nedeniyle, fosil yakıtların kullanımının azaltılmasıyla yaşanan bu sorunların çok aza indirileceği artık tam olarak anlaşılmıştır. Bu çerçevede, nükleer ve alternatif enerji kaynaklarının Türkiye’de ilk defa birlikte ele alınacağı, ulusal ölçekte düzenlenecek bu konferansta; üniversitelerimiz, araştırma kurumlarımız ve endüstrimizi bir araya getirerek, yapılan çalışmaları kamuoyuna duyurmak, bilimin yayılmasına katkıda bulunmak, kurumların bilgi birikimini uygulayıcılar ve bilimsel çevreler ile paylaşmak amaçlanmaktadır. Böylece, ulusal düzeyde bilim insanları, mühendisler ve genç araştırmacılar için geleceğin yenilikçi ve ufuk açıcı çalışmaların yer alacağı bir teknik forum oluşturmak hedeflenmiştir.
Konferans konuları;
-
Fisyon enerji sistemleri ,
-
Füzyon enerji sistemleri,
-
Manyetik hapsetme ve plazma sistemleri,
-
Hızlandırıcı sistemleri,
-
Transmutasyon ve yakıt çevrimi,
-
Radyasyondan korunma ve koruyucu sistemler,
-
Enerji yönetimi ve politikaları,
-
Güneş enerji sistemleri,
-
Rüzgar enerji sistemeleri,
-
Biyokütle ve biyodizel sistemleri,
-
Jeotermal enerji sistemleri,
-
Hidrojen enerji sistemleri,
-
Hidrojen üretim metotları,
-
Hidrojen depolama teknolojileri,
-
Hidro-enerji sistemleri,
-
Enerji verimliliği,
-
Enerji-çevre teknolojileri,
gibi belirtilen konularda geniş bir yelpazede gerçekleştirilecektir. Gönderilecek bildiriler, Türkçe veya İngilizce yazılmalıdır.
Konferans ile İlgili Önemli Tarihler:
Tam bildirilerin son bildiri gönderme tarihi | 30 Mayıs 2009 |
Değerlendirme sonuçlarının yazarlara bildirilmesi | 30 Haziran 2009 |
Konferans kaydı son tarihi | 30 Temmuz 2009 |
Konferans Tarihleri | 28-29 Eylül 2009 |
Bildiri tam metin son gönderme tarihi itibari ile konferans ofisine ulaşan bildirilerin tam metinleri teknik açıdan ve konferans konularıyla ilişkisi bakımından bilimsel program komitesi tarafından değerlendirilecektir. Kabul edilen bildirilerin ulusal hakemli bir dergide basılması düşünülmektedir. Konferans ile ilgili detaylı ve güncel bilgilere konferansın resmi web sitesinden erişilebilir.
Düzenleme Kurulu adına konuya ilgi duyan tüm kişi, kurum ve kuruluşları önemli ve güncel olan bu konferansa katılmaya ve katkı sağlamaya davet eder, tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ederiz. Konferansla ilgili her türlü sorularınızı tubavkonferans@gmail.com e-posta adresine iletmenizi rica ederiz.
Saygılarımızla,
Prof.Dr. H.Mehmet ŞAHİN Konferans Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makina Eğitimi Bölümü Enerji Anabilim Dalı |
Doç.Dr. Erol KURT Konferans Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Sarayköy Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi Ar-Ge Bölümü Füzyon Birimi |