Cevapla:ışık hızına ulaşmak.. 8 Ay, 1 _FB_DATE_WEEK önce
Karma: 63
ya geçen gün dikkatimden kaçan bir şey yüzünden kendimi rezil hissettim. ışığın bükülmesi olayında uzay zaman bükülmesini göz ardı edip elektromanyetik bir dalga olduğu için bükülür demiştim. bunun için faraway'in cevabından sonra çok utandım ama düşünmeye de devam ettim. Gerçi ne haddime 100 yılın fizikçisinin teorisini çökertmek ama aklıma takılmıyor değil. Bu konuda pek araştırma yapmadığım için (açıkçası vaktim pek olmuyor ve olan vakitlerdede bir şekilde dinlenmeyle geçiririyorum zamanımı) tam detaylı bilmiyorum uzay-zaman ın bükülmesi olayını. bu konu başlığında dediğinize göre aşırı büyük kütleler uzay zamanı büker ve ışık ta en kısa yolu izlemek istediğinden bükülme gösterir. kanıt olarak ta yanlış hatırlamıyorsam Güneş tutulmasında bu bükülme olayının gözlenmesi.
Şimdi gelelim benim aklımı kurcalayan soruya. Ya uzay-zaman değilde ışık bükülüyorsa? Sadece ışık değil tüm sistemler için de genişletebiliriz bunu.
Sonuç olarak fotonun yani ışığın göreli bir kütlesi olacağını bu sitedeki herkes gibi bende kabul ediyorum ve biliyoruz ki ışık elektromanyetik bir dalga. Gezegenlerin ve tüm sistemlerin de elektrik ve maynetik alanları olduğunu bildiğimize göre, neden acaba ışık değilde uzay zaman bükülüyor kabul ediyoruz. Benim bu düşünceme göre ışığın hem kütlesi var hemde elektriksel bir özelliği. Bu özelliklerinden dolayı çekim kuvveti yüksek olan bir cismin etrafından geçerken bükülmesi oldukça olağan gelmeye başladı bana.
Diğer bir yandan bazıları diyebilir diye söylüyorum o zaman bu olay bir deney olarak dünya içinde de yapılamaz mı? Bana göre yapılması mümkün değil çünkü uzay-zaman bükülmesi için gereken kütle kadar büyük bir kütlenin dünya içinde olması mümkün değil. ya da ışığı benim düşüncem doğrultusunda bükecek güçte elektromanyetik bir alanın dünya içinde yaratılması mümkün değil.
Açıkçası o rezil hissettiğim günden bu yana neden böyle olmasın diye düşünüp duruyorum.
Kayıt Tutuldu
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.